Service Drone DJI

Drone contact cu apa

Service drone DJI

Dacă drona ta a avut contact cu apa nu este totul pierdut, se poate să fi scăpat cu avarii usoare depinde mult de cât a stat în apa si tipul de apă cu care a avut contact. Din experiența noastră cu acest tip de reparații reușim într-un procentaj extrem de mare să le salvăm. Ai câteva sfaturi mai jos care îți pot salva drona!

Contact Service Drone DJI

Câteva sfaturi pentru a-ți salva drona!

Este cel mai rău coșmar al fiecărui proprietar de dronă! Drona ta a căzut în apă și vă faceți griji că poate fi complet nereparabilă sau deteriorată atât de tare încât este daună totală. Aceasta poate fi o pastilă greu de înghițit  deoarece dronele pot costa câteva mii de lei! Chiar dacă există unele drone care sunt proiectate pentru a fi aterizate pe apă, majoritatea dronelor nu sunt impermeabile deoarece de obicei nu sunt utilizate în medii umede. În acest articol vom trece peste toate lucrurile despre cum să remediați o dronă care a căzut în apă și vom răspunde, de asemenea, la întrebările despre drona ta scapată în apă.

Cuprins
Dacă drona ta aterizează în apă primul lucru pe care trebuie să-l faci este să acționezi rapid pentru a deconecta bateria. Dacă a aterizat în apă sărată  ar trebui să speli drona cu apă distilată( sau apă dulce ) și să utilizezi materiale absorbate ( merge si cu orez dar să pui o pănzâ pe dronă să nu intre orezul în motoare, gimbal etc.. ) pentru a usca drona timp de cel puțin cinci zile. După aceasta porniți cu atenție alimentarea și fi pregătit să scoți bateriia dacă lucrurile nu merg bine.

Există multe articole de la oameni de știință care discută enorma proprietate corozivă a apei de mare. Există o mulțime de articole științifice care au cautat o modalitate de a proiecta metalele pentru a le face mai rezistente la coroziune și s-au uitat la înlocuirea unor componente ale electronicelor cu lucruri precum titanul care nu se corodează la fel de repede. Problema este că aceste metale necorozive tind să fie mult mai scumpe decât metalele pe care le folosim pentru a face componente electronice în acest moment.

Reparatii drone DJI Romania

Dacă drona ta a căzut în apă de mare, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să oprești alimentarea și să clătesti drona cu apă distilată (sau apa dulce). Apei distilate i-au fost eliminate o parte mineralele conductoare electronice. Acesta este singurul mod de a vă asigura că nu deteriorezi în continuare drona cu mai multe daune cauzate de apă sărată.

Clătiți cu apă distilată
Spălarea componentelor electronice a dronei cu apă distilată este o parte fundamentală a eliminării sării care rămâne după evaporarea apei. Această sare (care este în principal clorură de sodiu) care conduce electricitatea! Dacă există cea mai mică cantitate prezentă de sare atunci când repornești alimentarea, aceasta va conduce cu ușurință electricitatea către diferite părți ale circuitului dronei și poate provoca un scurtcircuit ca și cum componentele ar fi conectate cu un fir. De asemenea poți utiliza un spray cu soluție de curățare pentru contact în apă, care te poate ajuta să cureți componentele dronei.

Usucă drona – lasă timp de 5 zile la uscat
După ce ai îndepărtat complet toată sarea cu apă distilată și solutie de curătare, este timpul să usuci drona cât mai mult posibil.Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să rotești drona în cât mai multe moduri posibile pentru a elimina rapid toate lichidele pe care le mai ai în dronă. Agită ușor drona în timp ce este rotită în diferite poziții pentru a disloca orice picături mai mici de apă. Dacă este posibil, trimiteți drona într-un service drone DJI pentru desface complet drona și a începe curățarea componentelor interne.

Drone DJI afectate de lichide

dji-mavic-3-waterproof

Nu toate incidentele în apă cu drone sunt la fel. Tipul de apă în care aterizează drona este foarte important pentru a decide ce proces de uscare alegem. În secțiunea următoare vom trece peste toți pașii importanți pe care trebuie să îi parcurgi, precum și unele dintre lucrurile pe care ar trebui să le evitați când încercați să readuci drona în zbor după ce a intrat în contact cu apa.

Ce se întâmplă dacă o dronă aterizează în apă?
Există multe motive pentru care o drona poate aterizat în apă. S-ar putea să fii incredibil de ghinionist și sa ai o mica eroare care a contribuit la o aterizare pe apă. De exemplu, este posibil să nu fi încărcat suficient bateriile sau să fi avut doar o coliziune în aer care face ca drona ta să cadă în apă. Oricare ar fi incidentul faci tot posibilul pentru a limita daunele cauzate cât mai repede posibil și acesta va fi cel mai bun lucru pe care îl poti face, deconectează bateria!

Datorita diferitelor tipuri de apa, abordarea ta va trebui să fie variată în funcție de apa în care aterizează.

Apă sărată sau apa dulce?

Stim foarte bine ca apa sărată este o problema foarte diferită de apa dulce. Apa sărată (sau apa de mare) este un mediu incredibil de coroziv. 

Aceasta este deosebit de dăunătoare, deoarece este o combinație perfectă de apă, oxigen și sare, care dăunează metalului mai repede și într-un mod mai dur decât rugina. Se știe că apa sărată corodează metalul de cinci ori mai repede decât apa dulce și chiar și aerul sărat și umed din mare poate face ca metalul să corodeze de 10 ori mai repede decât aerul care nu se află din apropierea unei ape sărate.

 

Formular Service Drone DJI

De asemenea poți folosi un uscator de păr la un nivel scăzut de temperatură pentru a elimina ultimele picături de apă.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să lăsați drona într-un loc uscat cât mai mult timp posibil, dar nu mai puțin de cinci zile.

Pornește cu atenție alimentarea
Acesta este partea de care toată lumea se sperie cel mai mult. Dacă ai spălat placa electronică cu apă distilată și ai folosit alcool izopropilic pentru a elimina acea apă și ai lăsat-o să se usuce cât mai mult posibil… Aici puteți vedea cu adevărat cât de deteriorată este drona ta.

Este posibil ca deteriorarea dronei să nu fie vizibilă imediat. Chiar dacă ai făcut toate lucrurile corecte, este posibil să fi avut noroc temporar – dacă se aprinde. Repornește alimentarea reconectând bateria și pornind drona ca de obicei. Aici ar trebui să acorzi o atenție deosebită tuturor zgomotelor, sunetelor și mirosurilor pe care le produce drona ta.

Dacă totul merge conform planului și nu se întâmplă nimic ciudat, poți să îți pilotezi drona și să sperăm că nimic altceva nu va merge rău. Cu toate acestea, dacă există puține reziduri rămase din apă, acest lucru poate provoca coroziune în timp și este posibil să ai o dronă care nu o sa functioneze foarte mult din cauza acesteia.

În caz că descoperi că drona ta nu pornește, poți fie să deschizi drona și să începi să te ocupi de ceea ce a fost de fapt deteriorat, aceasta va implica să cumpărați un microscop și să vă familiarizați cu cele mai recente tehnici de fixare a plăcilor de circuite electronice.

DJI Service Romania

Dacă nu funcționează și nu esti dispus să efectuezi singur reparația, poți trimite drona la un service drone DJI pentru a evalua daunele și pentru a îți spune dacă drona ta este complet irecuperabila. Producătorii de electronice au introdus indicatori de deteriorare a lichidelor în produsele lor pentru a detecta abuzul de garanție cauzat de deteriorarea apei. Deci, uneori, nu se poate să spui că un alt lucru a cauzat defecțiunea și să-l repari în garanție.

Să fii sincer cu atelierul pentru service drone și să ii spui exact ce s-a întâmplat va fi cea mai bună opțiune pentru tine, deoarece va avea apoi toate informațiile de care au nevoie pentru a-ți repara corect drona!

Program service:

Luni:          10:00 – 19:00
Marți:        10:00 – 19:00
Miercuri:   10:00 – 19:00
Joi:             10:00 – 19:00
Vineri:       10:00 – 19:00
Sâmbătă:  11:00 – 16:00

Duminică: Inchis

Contact

Email: contact@servicedrona.ro

Telefon: 0747 594 106

Adresa pentru livrarea dronelor in service:

Nume – Service Drona

Jud. Constanta, Com. Tuzla, strada Costinesti nr 1, cod postal 907295.